
Taartjes met frambozenconfituur van Bonne Maman
Confituur
Gemakkelijk
Frambozen
Tussendoortje
Rentrée des classe
45 minuten
15 tot 18 minuten bereidingstijd

Stappen
- Het zanddeeg voorbereiden
- Meng in een kom de bloem, de poedersuiker en het zout.
- Voeg de koude boter in stukjes toe en wrijf deze er met je vingertoppen door tot er een zanderige textuur ontstaat.
- Voeg de eidooier en een beetje water toe totdat er een glad deeg ontstaat.
- Maak er een bal van, dek af met folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- De taartjes vormen
- Verwarm de oven voor op 180°C (op de heteluchtstand).
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad (tot een dikte van 3-4 mm).
- Steek cirkels uit en bekleed hiermee vormpjes voor mini-taartjes of mini-muffins.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Vullen en bakken
- Breng 1 theelepel frambozenconfituur van Bonne Maman aan op elke taartbodem.
- Bak gedurende 15 tot 18 minuten, tot het deeg goudbruin is.
- Afwerking
- Laat de taartjes afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de vorm.
- Bestrooi eventueel met poedersuiker.