
Aardbeientaart met Bonne Maman Verbena Aardbeienjam

Ontdek ons recept voor aardbeientaart met Bonne Maman Verbena aardbeienjam. Een heerlijk dessertidee om voor je moeder te maken voor Moederdag.
-
Begin met het bereiden van het zanddeeg. Om dit te doen, zeef je de droge ingrediënten samen.
- Voeg de blokjes boter toe en verkruimel het mengsel tussen je handen tot het een zanderige consistentie krijgt.
-
Voeg het ei toe en kneed het mengsel tot er een bal deeg ontstaat. Dek af en zet het minimaal een uur in de koelkast.
- Maak ondertussen de amandelcrème. Klop de zachte boter met de suiker romig. Voeg het ei, amandelpoeder en de room toe.
- Klop alles door elkaar tot een glad mengsel en doe het in een spuitzak in de koelkast.
-
Rol het deeg uit tot een taartvorm met een diameter van 22 cm.
- Zet de taartbodem gedurende 30 minuten terug in de koelkast terwijl je de oven voorverwarmt op 170 °C. Bak het vervolgens 10 minuten.
-
Giet de amandelcrème op de taartbodem en bak nog 20 minuten. Laat het dan volledig afkoelen.
-
Bestrijk de taart met de helft van de Bonne Maman Verbena Aardbeienjam.
-
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in dunne plakjes. Schik vervolgens de aardbeien in een rozet op de jam.
- Verdun de overgebleven jam met een beetje water en bestrijk de aardbeien ermee. Bewaar in de koelkast tot u het serveert.
Je taart is klaar! Eet smakelijk!