
Rolbiscuit met de aardbeienconfituur van Bonne Maman
Confiture
Fraise
Goûter
6 personen
1 uur

Stappen
De biscuit
- Meng de eigelen met de suiker en de bloem in een kom.
- Klop de eiwitten op en spatel ze voorzichtig onder het mengsel.
- Voeg een paar druppels vloeibare vanille toe.
- Spreid het deeg gelijkmatig uit op een grote, met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met grof gehakte pistachenoten.
- Zet 10 min in een voorverwarmde oven op 180 °C.
- Wanneer de biscuit uit de oven komt, laat je hem afkoelen onder een lichtjes vochtige doek. Dat maakt hem soepeler wanneer je hem gaat oprollen.
- Zodra de biscuit op kamertemperatuur is, snijd je hem in repen van ongeveer 6 cm breed.
De vanillecrème
- Zet vooraf een kom in de koelkast zodat die goed kan afkoelen. Klop in die kom de room en de mascarpone op tot een slagroom.
- Zodra je de slagroom hebt opgeklopt, voeg je een paar druppels vloeibare vanille en de poedersuiker toe. Klop het geheel nog een laatste keer op om de ingrediënten er goed onder te mengen. Zet in de koelkast totdat je de rolcake gaat samenstellen.
De opbouw
- Bestrijk je repen biscuit met mascarponecrème en vervolgens met aardbeienconfituur.
- Maak een rolletje van de eerste reep en voeg dan de volgende toe. Ga zo verder zodat je de structuur van een mooi slakkenhuis krijgt.
- Gebruik de aardbeien en de rest van de mascarponecrème om je biscuit te versieren.