
Moelleux van chocolade met hazelnootpasta

-
Doe de boter samen met de chocolade in een steelpannetje en smelt zachtjes op het vuur.
-
Roer de eieren samen met de eidooiers los. Voeg een snuifje zout toe en zeef de bloem boven de kom. Roer goed en spatel er ten slotte de hazelnootpasta door.
-
Voeg nu het mengsel van gesmolten chocolade en boter toe aan het eimengsel. Roer tot een egale massa. Schep het mengsel in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast (minimaal 1 uur).
-
Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet kleine ramequins of kleine dresseerringen op een vel bakpapier licht in met boter. Bestuif met bloem en draai om zodat de binnenkanten netjes bedekt zijn. Vul elk vormpje voor ¾ met het beslag. Leg er 2 à 3 verse frambozen erop, lichtjes in het beslag gedrukt. Strijk eventueel de rand glad zodat ze mooi opstijgen.
-
Zet de vormpjes 12 minuten in de voorverwarmde oven. De randen moeten stevig zijn, het midden nog zacht en licht vloeibaar. Laat de moelleux 1 à 2 min rusten na het bakken. Schuif met een mes langs de rand los en schep voorzichtig een bordje. Werk af met een laagje cacaopoeder, extra frambozen en een takje munt. Serveer meteen, het liefst als de binnenkant nog heerlijk smeuïg is.
- In samenwerking met Njam!
- Recept van Wim Ballieu van ‘Sweet & Cosy’
- Foto van Stephanie Bex