Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Citroenmarmelade van Bonne Maman

 
Gemiddeld
4 potten
20 min
30 min

8 middelgrote citroenen (ongeveer 400 g sap + 85 g schil)

930 g suiker (klassieke suiker of suiker speciaal voor confituur) 

Stappen
  1. Kies 8 middelgrote citroenen. Ga voor biologisch of lokaal geteeld fruit want we gebruiken de schil. Snijd ze in vieren en haal de schil eraf.
  2. Verwijder het witte gedeelte tussen de schil en het vruchtvlees om bitterheid te voorkomen en snijd de schil vervolgens in dunne reepjes. Bewaar het fruit voor de rest van het recept.
  3. Weeg 85 gram fijngehakte schil af en doe deze in een kookpot (om de bittere smaak tegen te gaan). 
  4. Tip: je kunt de overgebleven schil koken en daarna in suiker inleggen.
  5. Kook de schil voor: bedek de schillen met koud water en breng ze aan de kook. Herhaal deze stap in totaal 3 keer. Zo verkort je de uiteindelijke kooktijd.
  6. Doe er 1,5 liter water bij en breng het aan de kook op een middelhoog vuur. Zet het vuur daarna hoger tot het water kookt. 
  7. Laat het 60 minuten koken en roer regelmatig met een houten spatel. Laat inkoken tot de schillen zacht zijn en het overtollige water is verdampt. 
  8. Bereid ondertussen het citroensap voor: Snijd het fruit. Pureer de partjes en giet het sap door een fijne zeef.
  9. Tip: je kunt je fruitresten op een lage temperatuur in de oven drogen en bijvoorbeeld gebruiken om suiker op smaak te brengen. 
  10. Weeg 400 gram van dit sap af en voeg het toe aan de schillen wanneer deze zacht genoeg zijn. Breng aan de kook en roer regelmatig zodat de schillen niet aanbranden. 
  11. Zet het vuur lager en voeg 980 gram suiker toe. Laat ongeveer 30 minuten koken op een hoog vuur. Het kookproces is voltooid wanneer de schillen doorschijnender worden en gelijkmatig verdeeld zijn over het mengsel. 
  12. Tip: om te controleren of de confituur opstijft, kun je een druppel op een bordje gieten dat je eerder in de koelkast hebt gezet en dit schuin houden. Als de druppel wegglijdt, moet de confituur nog wat verder inkoken. Als hij opstijft, is hij klaar! 
  13. Het schuim dat zich aan het oppervlakte vormt, kun je eraf scheppen als de pot van het vuur is.
  14. Giet het mengsel meteen in de potten met een pollepel en vul ze zo goed mogelijk. Sluit de potten af ​​met de juiste deksels en zet ze ondersteboven op een doek, zodat ze zichzelf kunnen pasteuriseren. 
  15. Laat de potten afkoelen voordat je er een etiket op kleeft. Vervolgens kun je de confituur enkele maanden op een koele, droge plaats bewaren. 

Bewaar de confituur na opening in de koelkast en consumeer hem binnen een maand.

Onze andere creatieve ideeën

Gratis levering via bpost

vanaf € 50 aankoop

Veilige betalingen

Visa / Mastercard / PayPal

Persoonlijke boodschap

in uw pakket

Zorgvuldige verzending

in een mooie verpakking