Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Perzikenconfituur

Halloween macarons met Bonne Maman Perziken confituur

 

Perzikenconfituur

Voor de schelpen

  • 100 g amandelmeel
  • 100 g poedersuiker
  • 75 g eiwitten (op kamertemperatuur, bij voorkeur 1-2- dagen 'gerijpt')
  • 100 g kristalsuiker
  • 30 ml water
  • Een snufje zout

Natuurlijke kleurstoffen

  • Paars: 1 tl gevriesdroogd bosbessenpoeder of geconcentreerd rodekoolsap + een druppel citroensap
  • Zwart: 1 tl actieve kool (voedselveilig)

Vulling

  • 1 pot Bonne Maman Perziken Confiture
Stappen

Bereid de droge ingrediënten

  1. Mix het amandelmeel en de poedersuiker in een blender of keukenmachine en zeef het mengsel. Zet apart.

Klop de meringue

  1. Klop de helft van de eiwitten (37,5 g) stijf met een snufje zout.
  2. Verwarm intussen de kristalsuiker en het water tot 118 °C.
  3. Giet de suikersiroop langzaam bij de eiwitten terwijl je blijft kloppen. Klop door tot de meringue is afgekoeld.

Maak het macaronbeslag

  1. Meng de overgebleven eiwitten (37,5 g) met het amandel-/poedersuikermengsel tot een dikke pasta.
  2. Spatel vervolgens de meringue in delen voorzichtig door de amandelpasta tot je een glad, glanzend beslag krijgt (deze stap heet macaronage).

Kleuren

  1. Verdeel het beslag in twee gelijke delen.
  2. Kleur het ene deel zwart (met actieve kool) en het andere paars (met bosbessenpoeder of rodekoolsap).
  3. Doe elk gekleurd beslag in een spuitzak. Plaats vervolgens beide spuitzakken samen in een derde spuitzak met een rond spuitmondje.

Opspuiten

  1. Spuit rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconenmat.
  2. Tik de bakplaat voorzichtig tegen het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.
  3. Laat de macarons 30–60 minuten op kamertemperatuur rusten tot er een ‘huidje’ ontstaat (ze mogen niet meer plakken als je ze aanraakt).

Bakken

  1. Bak de macarons in een voorverwarmde oven op 150 °C gedurende 12–15 minuten.
  2. Laat volledig afkoelen voordat je ze van de bakmat haalt.

Vullen

  1. Spuit een beetje Bonne Maman Perzik jam op de helft van de schelpen.
  2. Dek af met de overige schelpen om er sandwiches van te maken.

Tip: Bewaar de macarons 24 uur in de koelkast voor de beste textuur voordat je ze serveert.

Onze andere creatieve ideeën

Gratis levering via bpost

vanaf € 50 aankoop

Veilige betalingen

Visa / Mastercard / PayPal

Persoonlijke boodschap

in uw pakket

Zorgvuldige verzending

in een mooie verpakking