Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Bonne Maman pure boter Madeleine

 
Eenvoudig
8 tot 10 personen.
15 minuten
6 tot 8 minuten kooktijd
  • 125 g gesmolten boter
  • 100 g bloem
  • 1/2 zakje gist
  • 20 g gemalen amandelen
  • 2 eieren
  • 100 g suiker
  • 1 theelepel natuurlijk vanille-extract

Een spatel

Een madeleinevorm

Stappen
  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Smelt 125 gram boter op laag vuur in een pan met dikke bodem.
  3. Bereid 100 gram bloem, een half zakje gist en 20 gram gemalen amandelen.
  4. Meng in een kom voorzichtig 2 hele eieren met 100 gram suiker en 1 theelepel natuurlijk vanille-extract. Meng goed met een spatel.
  5. Voeg de bloem, de gist en de gemalen amandelen toe en meng het geheel tot een glad deeg ontstaat.
  6. Giet de gesmolten boter erbij en kneed tot er een glad deeg ontstaat.
  7. Bestrijk een bakplaat met boter en vul de vormpjes tot 2/3.
  8. Bak gedurende 6 tot 8 minuten.
  9. Stort de madeleines op een rooster en laat ze afkoelen.

Onze andere creatieve ideeën

Gratis levering via bpost

vanaf € 50 aankoop

Veilige betalingen

Visa / Mastercard / PayPal

Persoonlijke boodschap

in uw pakket

Zorgvuldige verzending

in een mooie verpakking