
Bonne Maman pure boter Madeleine
Gemakkelijk
Tussendoortje
Madeleines
Recettes de pâtisseries maison
8 tot 10 personen.
15 minuten
6 tot 8 minuten kooktijd

Stappen
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Smelt 125 gram boter op laag vuur in een pan met dikke bodem.
- Bereid 100 gram bloem, een half zakje gist en 20 gram gemalen amandelen.
- Meng in een kom voorzichtig 2 hele eieren met 100 gram suiker en 1 theelepel natuurlijk vanille-extract. Meng goed met een spatel.
- Voeg de bloem, de gist en de gemalen amandelen toe en meng het geheel tot een glad deeg ontstaat.
- Giet de gesmolten boter erbij en kneed tot er een glad deeg ontstaat.
- Bestrijk een bakplaat met boter en vul de vormpjes tot 2/3.
- Bak gedurende 6 tot 8 minuten.
- Stort de madeleines op een rooster en laat ze afkoelen.