
Madeleine met pure boter van Bonne Maman
Gemakkelijk
Tussendoortje
Madeleines
Recettes de pâtisseries maison
8 tot 10 personen
15 min
6 tot 8 minuten baktijd

Stappen
- Verwarm de oven voor op 210 °C.
- Smelt 125 g boter op een laag vuur in een pan met dikke bodem.
- Zet 100 g bloem, een half zakje gist en 20 g amandelpoeder klaar.
- Meng in een kom voorzichtig 2 hele eieren met 100 g suiker en 1 theelepel natuurlijk vanille-extract. Meng goed met een spatel.
- Voeg de bloem, de gist en het amandelpoeder toe en meng het geheel tot een glad deeg ontstaat.
- Giet de gesmolten boter erbij en kneed tot er een glad deeg ontstaat.
- Bestrijk een bakvorm voor madeleines met boter en vul de vormpjes tot 2/3.
- Bak gedurende 6 tot 8 minuten.
- Stort de madeleines op een rooster en laat ze afkoelen.