Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Madeleine met pure boter van Bonne Maman

 
Eenvoudig
8 tot 10 personen
15 min
6 tot 8 minuten baktijd
  • 125 g gesmolten boter
  • 100 g bloem
  • 1/2 zakje gist
  • 20 g amandelpoeder
  • 2 eieren
  • 100 g suiker
  • 1 theelepel natuurlijk vanille-extract

Een spatel

Een madeleinevorm

Stappen
  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Smelt 125 g boter op een laag vuur in een pan met dikke bodem.
  3. Zet 100 g bloem, een half zakje gist en 20 g amandelpoeder klaar.
  4. Meng in een kom voorzichtig 2 hele eieren met 100 g suiker en 1 theelepel natuurlijk vanille-extract. Meng goed met een spatel.
  5. Voeg de bloem, de gist en het amandelpoeder toe en meng het geheel tot een glad deeg ontstaat.
  6. Giet de gesmolten boter erbij en kneed tot er een glad deeg ontstaat.
  7. Bestrijk een bakvorm voor madeleines met boter en vul de vormpjes tot 2/3.
  8. Bak gedurende 6 tot 8 minuten.
  9. Stort de madeleines op een rooster en laat ze afkoelen.

Onze andere creatieve ideeën

Gratis levering via bpost

vanaf € 50 aankoop

Veilige betalingen

Visa / Mastercard / PayPal

Persoonlijke boodschap

in uw pakket

Zorgvuldige verzending

in een mooie verpakking