Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Set van 6 deksels en etiketten voor confituurpotten van 370 g

€4,50

Bonne Maman Appelgelei

 
Eenvoudig
4 potten
30 minuten

Set van 6 deksels en etiketten voor confituurpotten van 370 g

€4,50
  • 1,5 kg appels (wat na het persen ongeveer 850 g sap oplevert)
  • 850 gram suiker (speciale geleisuiker als u daar niet van houdt, of traditionele suiker)
  • 25 g citroensap (ongeveer 5 theelepels)
  • een mes
  • een keukenweegschaal
  • een bord
  • een glas
  • een steelpan
  • een schuimspaan (of een eetlepel)
  • een houten spatel
  • een pollepel
  • een blender
  • 4 glazen potten type 370 g Bonne Maman en4 capsules
Stappen
  1. Kies rijpe appels of "lelijk" fruit om verspilling te verminderen en was ze.
  2. Tips van Bonne Maman

    Gebruik gele appels zoals Golden Delicious, maar je kunt ook zuurdere varianten gebruiken zoals Granny Smith. De keuze is aan jou, want het recept verandert niet. Het is een kwestie van smaak!
  3. Snijd de appels in kwarten en voeg direct citroen toe om oxidatie te voorkomen (pas de hoeveelheid later naar smaak aan).
  4. Tips van Bonne Maman

    Om oxidatie verder te voorkomen: snijd de appels in stukken, doe ze in een schaal met citroensap en dek af met plasticfolie. Voeg water toe aan de bodem van de schaal en zet alles een paar minuten in de magnetron om voor te koken. Dit voorkomt dat de oxidatie versnelt.
  5. Doe alles in een sapcentrifuge of Moulinex om sap te verkrijgen.
  6. Breng aan de kook in een pan. Voeg de suiker in een dun straaltje toe.
  7. Laat het koken tot de textuur dikker wordt en de natuurlijke pectine in het fruit een gel vormt.
  8. Tips van Bonne Maman

    Om te controleren of er gelering optreedt, voert u de plaattest uit: voeg een paar druppels van het product toe, wacht een paar minuten tot het is afgekoeld, doop uw vingertop in het product en controleer of het blijft plakken. Als dat het geval is, is de gelei gaar; als het product "te veel" (te vloeibaar) druppelt, laat het dan verder garen.
  9. Voeg citroen, kaneel, kruidnagel toe...
  10. Tips van Bonne Maman

    Om te controleren of de jam opstijft, giet u een druppel op een bord dat u eerder in de koelkast heeft gezet en kantelt u het: als de druppel wegglijdt, is de jam nog niet gaar genoeg. Als hij opstijft, is hij klaar!
  11. Aan het einde van de baktijd, als de pan van het vuur is, kunt u het schuim dat zich op het oppervlak vormt, wegvegen.
  12. Giet het mengsel direct met een pollepel in de potten en vul ze tot de rand. Sluit af met de juiste deksels en zet de potten ondersteboven op een doek om 'zelfpasteurisatie' te bereiken.
  13. Laat de potten afkoelen voordat je ze etiketteert. Je kunt de jam dan enkele maanden op een koele, droge plaats bewaren.
  14. Bewaar de jam na opening in de koelkast en consumeer hem binnen een maand.

Onze andere creatieve ideeën

Gratis levering via bpost

vanaf € 50 aankoop

Veilige betalingen

Visa / Mastercard / PayPal

Persoonlijke boodschap

in uw pakket

Zorgvuldige verzending

in een mooie verpakking