Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Framboos Intense

Frambozentaart met meringue en limoen voor Moederdag

 
Gemiddeld
4 personen
1 uur
55 min kooktijd

Framboos Intense

Voor de frambozenbodem:

  • 300gr frambozen (vers of diepvries)
  • 200gr Bonne Maman frambozenconfituur Intense
  • 1/2 limoen (het sap)
  • 2el maïzena
  • 25gr fijne kristalsuiker

Voor de meringue:

  • 4 eiwitten (op kamertemperatuur)
  • 200gr fijne kristalsuiker
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl maïzena

Topping:

  • 2 Spritskoekjes
  • 1 limoen (de rasp)
  • Enkele blaadjes verse munt

Ronde ovenschaal van 24 cm diameter

Stappen
  1. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C)
  2. Meng de frambozen met de confituur, maïzena, suiker en limoensap in een kom. Schep dit mengsel in een ronde ovenschaal van 24cm en strijk de bovenkant glad.
  3. Bak 10 minuten in de oven en laat op kamertemperatuur afkoelen. 
  4. Klop intussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  5. Voeg de suiker geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen, tot het mengsel stevige, glanzende pieken vormt. 
  6. Voeg het citroensap en de maïzena toe en klop kort door. 
  7. Verlaag de oventemperatuur naar 140°C (hetelucht 120°C).
  8. Lepel de meringue in mooie golven over de frambozenlaag. 
  9. Strooi er de koekkruimels overheen en bak nog 45 minuten in de warme oven, tot de meringue licht goudbruin is. 
  10. Laat een klein beetje afkoelen en maakaf met limoenrap en een paar blaadjes munt

Onze andere creatieve ideeën

Bonne Maman Hazelnoot- en Cacaopasta taartjes

timing-sm 30 minuten voorbereiding, 15 minuten koken
Gemiddeld
Gratis levering via bpost

vanaf € 50 aankoop

Veilige betalingen

Visa / Mastercard / PayPal

Persoonlijke boodschap

in uw pakket

Zorgvuldige verzending

in een mooie verpakking