
Frambozentaart met meringue en limoen voor Moederdag

- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C)
- Meng de frambozen met de confituur, maïzena, suiker en limoensap in een kom. Schep dit mengsel in een ronde ovenschaal van 24cm en strijk de bovenkant glad.
- Bak 10 minuten in de oven en laat op kamertemperatuur afkoelen.
- Klop intussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
- Voeg de suiker geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen, tot het mengsel stevige, glanzende pieken vormt.
- Voeg het citroensap en de maïzena toe en klop kort door.
- Verlaag de oventemperatuur naar 140°C (hetelucht 120°C).
- Lepel de meringue in mooie golven over de frambozenlaag.
- Strooi er de koekkruimels overheen en bak nog 45 minuten in de warme oven, tot de meringue licht goudbruin is.
- Laat een klein beetje afkoelen en maakaf met limoenrap en een paar blaadjes munt