
Pistache-frambozendessert met Bonne Maman Ladyfingers
Biscuits à la cuillère
Nagerecht
Frambozen
Tussendoortje
Gemiddeld
10 personen
30 minuten
3 uur in de koelkast

Stappen
- Maak de pistacheganache (de dag ervoor of 's ochtends): Smelt hiervoor de witte chocolade au bain-marie, voeg de pistachepasta en 170 ml slagroom toe. Meng alles goed door elkaar en giet het in een kom.
- Voeg de rest van de koude room toe aan deze kom, meng goed en dek het af met huishoudfolie voordat u het ten minste 3 uur in de koelkast zet.
- Zodra de ganache is afgekoeld, klop je hem op met een elektrische mixer. Klop ongeveer 10 minuten op middelhoog vermogen tot je een slagroomachtige textuur krijgt. Zet de ganache in de koelkast tot je hem gaat samenstellen.
- Bereid de pistachepraline door het pistachepoeder, pralinepoeder, fleur de sel en de helft van de vloeibare room te mengen tot een smeerbare textuur (niet te vloeibaar, maar ook niet te dik). Voeg geleidelijk de room toe en roer goed tot deze textuur is verkregen.
- Om de taart te maken, leg je een laag Bonne Maman-lange vingers op de bodem van je schaal (twee rijen van vijf vingers om een vierkante basis te vormen). Spuit met een spuitzak, of bij gebrek daaraan, een lepel, een laag opgeklopte pistacheganache op je vingers. Voeg vervolgens een gelijkmatige laag verse frambozen toe. Breng met een tweede spuitzak (of de punt van een mes) kleine beetjes praline aan tussen de frambozen. Herhaal dit met een nieuwe laag Bonne Maman-lange vingers. Garneer met nog wat verse frambozen en pistacheschaafsel.