
Crèpe Mikado rol

-
Meng de gesmolten boter met de melk, de suiker, de bloem, de eieren en het zout. Verhit een klontje boter in een koekenpan op het vuur en bak dunne pannenkoeken. Laat de pannenkoeken afkoelen op een rooster.
-
Meng voor de vulling de hazelnootpasta met de zachte boter en de bloemsuiker in de keukenrobot. Gebruik de vlinderhaak.
-
Leg alle pannenkoeken op elkaar en snijd de randjes er af totdat ze vierkant zijn. Leg vier pannenkoeken in een vierkant op je werkoppervlak waarbij ze elkaar heel lichtjes overlappen. Bestrijk ze met een laag van de hazelnootcrème en rol strak op. Bestrijk nogmaals vier pannenkoeken met de crème en leg er de eerder opgerolde pannenkoeken bovenop. Rol verder op zodat je een nog dikkere rol krijgt. Herhaal dit nog twee keer tot alle pannenkoeken opgebruikt zijn. Laat de rol even opstijven in de koelkast of de diepvries.
-
Maak ondertussen de ganache. Verwarm de room in een steelpannetje tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur en voeg de crunchy hazelnootpasta toe en roer tot een gladde ganache. Meng er ten slotte nog de blokjes koude boter onder en meng tot ze volledig opgenomen zijn. Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur, zodat deze iets indikt maar nog steeds gietbaar is.
-
Haal de opgesteven pannenkoekrol uit de koelkast. Plaats de rol op een rooster en giet de ganache erover, zodat deze mooi langs de zijkanten loopt. Laat de rol nog 30 minuten opstijven in de koelkast alvorens in stukken te snijden en te serveren.
- In samenwerking met Njam!
- Recept van Wim Ballieu van ‘Sweet & Cosy’
- Foto van Stephanie Bex