Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Charlotte Praline Parijs Brest stijl

 
GEMIDDELD
30 minuten
10 minuten koken
  • 1 pakje Bonne Maman lange vingers
  • 375 g pralinépoeder (150 g voor het inzetstuk en 225 g voor de pralinécrème)
  • 50 g slagroom (4 cl)
  • 45 cl melk
  • 210 g halfgezouten boter
  • 6 eidooiers
  • 40 g suiker
  • 45 g maizena
  • 3 blaadjes gelatine
  • Voor de topping: amandelschaafsel, praliné of gemalen hazelnoten, etc.
Stappen
  1. Voor de pralinécrème doet u eerst de gelatine in water om het zacht te maken, en vervolgens de stukjes boter in een kom om het iets op te warmen.
  2. Klop in een kom de eidooiers met de suiker los en voeg vervolgens de gezeefde maïzena toe.
  3. Breng de melk in een pan aan de kook. Houd de melk daarbij goed in de gaten. Wanneer het begint te koken, voeg je het in 2 porties toe aan je saladekom en klop je goed. Wanneer alle melk is opgenomen, zet u het vuur laag en klopt u tot het mengsel dikker wordt (de consistentie van banketbakkersroom/mayonaise).
  4. Knijp vervolgens de gelatine uit en voeg deze toe aan de pan, samen met de 225 gram pralinépoeder. Meng alles goed door elkaar tot een glad mengsel en haal de pan van het vuur. Doe de room in een slakom en laat afkoelen.
  5. Voeg de boter toe en meng tot een glad mengsel ontstaat.
  6. Bereid het pralinémengsel in een hoge kom. Meng hiervoor de pralinépoeder met de slagroom in 2 porties.
  7. Om de charlotte te maken, legt u de koekjes verticaal langs de zijkant van de vorm.
  8. Bekleed de bodem met koekjes en koekjesstukjes. Zorg dat er geen gaatjes in zitten, zodat de koekjes gemakkelijker uit de vorm te halen zijn. Voeg een laagje pralinécrème toe, dan een dun laagje crème en dan weer een laagje pralinécrème. Voeg vervolgens een nieuwe laag lange vingers toe.
  9. Herhaal vervolgens de handeling met een laag crème, een laag inlegvel en een laag crème. Maak de charlotte af door de laatste laag koekjes toe te voegen. Deze vormen de basis van de taart.
  10. Zet de vorm enkele uren in de koelkast, zodat de praline-botercrème iets dikker wordt. Normaal gesproken houd je van beide ingrediënten nog wat over om de charlotte mee te decoreren wanneer je deze uit de vorm haalt.
  11. Haal de charlotte uit de vorm en leg hem op een serveerschaal. Klop de resterende pralinécrème rechtstreeks uit de koelkast op. Versier de bovenkant van de charlotte met de 2 bereidingen die je hiervoor kunt gebruiken: een spuitzak of een lepel. Bestrooi met de topping van uw keuze (amandelschaafsel, stukjes praline, hazelnoten, enz.).

Onze andere creatieve ideeën

Gratis levering via bpost

vanaf € 50 aankoop

Veilige betalingen

Visa / Mastercard / PayPal

Persoonlijke boodschap

in uw pakket

Zorgvuldige verzending

in een mooie verpakking